Zo zijn we wel getrouwd

Jullie willen de liefde vieren. Ik ook! Ik ben trouwambtenaar omdat er voor mij maar weinig mooier is dan stilstaan bij de liefde en jullie unieke verhaal dat daarmee gepaard gaat.

Verloofd, wat nu?! Gefeliciteerd met jullie verloving! Nu begint de voorpret in aanloop naar jullie grote dag. De trouwceremonie wordt die dag misschien wel het belangrijkste moment en dan wil je kunnen ontspannen en genieten. Omdat je mij als zelfstandig B.A.B.S. al maanden van te voren betrekt bij het vormgeven van jullie plannen weet je zeker dat we een klik hebben en dat de ceremonie gaat verlopen zoals jullie voor ogen hebben. Dit kan uiteenlopen van eenvoudig en bescheiden tot uitbundig en extravagant. Iedereen is anders en heeft andere wensen, dat is nou juist het leuke! Als jullie iets bijzonders van plan zijn, bijvoorbeeld trouwen op een berg of midden op het wad van Harlingen, een themahuwelijk, binnenrijden op een paard (of iets met meer PK’s), ik werk er graag aan mee en zorg dat het echt jullie moment zal zijn.

Hoe het in zijn werk gaat: Wanneer je voor mij kiest als trouwambtenaar dan gaan we samen uitgebreid in gesprek. Bijvoorbeeld bij jullie thuis of op een specifieke betekenisvolle plek. We gaan het hebben over jullie wensen. Ik ga immers jullie verhaal vertellen. Jullie willen je aan elkaar verbinden en daarom duiken we jullie gezamenlijke verleden in.

We bespreken van alles samen. We brainstormen over de mogelijkheden die er zijn, over jullie plannen en wensen. Hoe meer jullie aan me vertellen hoe meer input er is voor de speech die ik voor jullie ga schrijven.

We gaan het hebben over jullie relatie, jullie eerste ontmoeting, de tijd die volgde, en wat er voor gezorgd heeft dat jullie nu deze stap willen zetten. Ik schrijf een pakkende, eigentijdse toespraak. Om de ceremonie in goede banen te kunnen leiden ontvang ik ook graag contactgegevens van jullie eventuele ceremoniemeester/weddingplanner en foto/videograaf en muzikanten. 

De speech zal jullie leven samen weergeven. Daarin zal ik stilstaan bij de genodigden tijdens de ceremonie, de getuigen en eventueel andere belangrijke personen. Zijn er kinderen aanwezig dan laat ik hun zeker niet buiten beschouwing. Als jullie iets bijzonders van plan zijn, jullie hebben een verrassing voor elkaar of jullie willen een ritueel uitvoeren dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik ga graag mee in de meest uiteenlopende trouwplannen.    

Als ceremoniespreker kun je een soortgelijke invulling verwachten. Er zijn stellen die er voor kiezen om het officiële gedeelte van de ceremonie voor de trouwdatum aanbreekt bij het gemeentehuis te regelen in de vorm van een korte (gratis) ceremonie. Wil je ook een ceremonie op de dag zelf? Als ceremoniespreker kan ik op de gewenste tijd/plaats een onofficiële ceremonie tot stand brengen

Alleen huwelijksceremonies? Of nog meer? Meer!! Ik geef niet alleen officiële huwelijkssluitingen vorm; ook voor geregistreerde partnerschappen en ceremoniële bruiloften kun je op mij rekenen. Of het nu bedoeld is voor een toespraak voor een verjaardag, een begrafenis of de opening van een bedrijf, het resultaat is hetzelfde: een op maat gemaakte toespraak die gaat over jullie, een toespraak die voor verbinding zorgt. 

Minder gangbaar zijn ceremonies rondom mijlpalen als een samenleefcontract, het herbevestigen van een relatie (tijdens een jubileum) of het aangeven van- en een naam geven aan een pasgeboren kind. Deze voorbeelden (en meer) zijn stuk voor stuk gebeurtenissen die wat mij betreft feestelijke ceremonies verdienen. 

Hulp nodig met je eigen toespraak/stukje? Ook als je zelf een toespraak wilt voordragen (tijdens de huwelijksceremonie of op een ander moment) ben je bij mij aan het goede adres. Samen kijken we naar wat je wilt zeggen en hoe. Meer info: voordracht-coaching.

Trouwambtenaar friesland BABS Kyra van Wirdum ceremoniespreker