Trouwambtenaar friesland BABS Kyra van Wirdum ceremoniespreker

Zo zijn we wel getrouwd

Op ieder potje past een dekseltje, en als die elkaar eenmaal gevonden hebben, dan komen ze bij mij. 

Ik sluit vol enthousiasme huwelijken tussen alle mensen (mits wettelijk toegestaan) dus ook man-man, vrouw-vrouw, polyamoreuze koppels en alles wat daar tussenin zit. Met mijn creativiteit en nieuwsgierigheid zorg ik voor een persoonlijke en verfrissende ceremonie, mogelijk met een poëtische kwinkslag en altijd een vleugje humor die bij jullie en jullie gasten een gevoel van verbondenheid tot stand zal brengen. Een toespraak die bij jullie wensen past, waar en wanneer jullie dat willen. In binnen of buitenland. 

Hulp nodig met je eigen toespraak/stukje?  Met mijn achtergrond als regisseuse in het theater kun je bij mij ook terecht voor voordracht-coaching.

Mijn standplaats als trouwambtenaar is de gemeente Smallingerland en ik werk daar waar jullie willen trouwen. In binnen en buitenland. 

Hoe het in zijn werk gaat: Wanneer je voor mij kiest als trouwambtenaar dan gaan we samen uitgebreid in gesprek. Bijvoorbeeld bij *jullie thuis of op een specifieke betekenisvolle plek. In gesprek gaan we het hebben over jullie wensen. Ik ga immers jullie verhaal vertellen. Jullie willen je aan elkaar verbinden en daarom duiken we samen (en apart van elkaar) jullie verleden in.

We bespreken jullie eerste ontmoeting, de jaren die volgden en wat er voor gezorgd heeft dat jullie nu deze stap willen zetten. Daarin neem ik (tenzij jullie andere wensen hebben) de verhalen van familie en vrienden mee. Ik zal contact met hen zoeken om leuke anekdotes en input te verzamelen. Daarvan destilleer ik een pakkende toespraak van deze tijd. Een speech waarin we met vreugde stilstaan bij dit belangrijke moment in jullie leven. Daarin zal ik stilstaan bij de genodigden tijdens de ceremonie, de getuigen en eventueel andere belangrijke personen. Zijn er kinderen aanwezig dan laat ik hun zeker niet buiten beschouwing. Met een lach en misschien een traan vertel ik jullie verhaal. Indien passend gecombineerd met (live)muziek/poëzie/een ritueel, jullie eigen geloften of een speciale wens. Tot slot natuurlijk de officiële vraag en het ondertekenen van de akte. Dan wens ik jullie een prachtige toekomst samen.    

Als ceremoniespreker kun je een soortgelijke invulling verwachten. Of het nu bedoeld is voor een toespraak voor een verjaardag, een begrafenis of de opening van een bedrijf, het resultaat is hetzelfde: een op maat gemaakte toespraak die gaat over jullie, een toespraak die voor verbinding zorgt. 

Er zijn stellen die er voor kiezen om het officiële gedeelte van de ceremonie voor de trouwdatum aanbreekt bij het gemeentehuis te regelen in de vorm van een korte (gratis) ceremonie. Wil je ook een ceremonie op de dag zelf? Als ceremoniespreker kan ik op de gewenste tijd/plaats een onofficiële ceremonie tot stand brengen.